Sarokkő technika (Cornerstone Content SEO) mini-képzés ⋆ OVGO
2

Sarokkő technika (Cornerstone Content SEO) mini-képzés

Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
Ingyenes

Gyorsabb Google első hely megszerzés, és nagyobb látogatószám megszerzése egyetlen Cornerstone Conten, azaz Sarokkő tartalommal. Ebből a képzésből megtanulhatod, hogy mi az a Sarokkő technika.

 • Éva V szerint:

  szia! egy olyan kérdésem lenne, ha oldal a sarokkő tartalom, akkor a cikkek, amikből linkelem milyen kategória alá esnek? nálam valahogy egyértelműbbnek tűnt, hogy a kategória jól ki van dolgozva (kvázi sarokkő szinten), és onnan linkelem a kapcsolódó cikkeket, meg onnan vissza. De ebben az esetben, ha a sarokkő tartalom oldal, akkor teljesen más a kategória megnevezése, vagy ez most akkor hogy jön ide? Segíts ebben kérlek! köszönöm.

  • Sipos Csaba szerint:

   Több teszt is volt, hogy ha egy nagy versenyben lévő kulcsszóra akarsz feljuttatni egy tartalmat, akkor gyorsabban és stabilabban jön a jó helyezés, ha ez egy oldalnak van létrehozva.

   Több piacon láttam, hogy a sarokkő tartalmat cikknek hozzák létre. Ez is működik, de valószínűleg több linképítés kell. Ebben az esetben bekerül egy létrehozás dátuma is a forráskódba, így valószínűleg ez a Google kisebb prioritással kezelni, mint egy stabil helyen lévő belső tartalmat.

   A belső linkelésnél bármelyik cikkből linkelheted a sarokkő tartalmat, ami RELEVÁNS! Tehát, ha olvassa a Google a tartalmad, például látja, hogy egy adott blokk pont a sarokkő tartalmadról szól, és innen linkelhetsz rá, hogy itt és itt a téma jobban ki van dolgozva.

   Hozhatsz létre kategóriát ebben a témában is. Ilyen esetben a Google látni fogja, hogy melyik tartalmad illik rá a keresési szándékra. Ha a Google elején az adott kulcsszóra csak tartalmi oldalak vannak, akkor nem fog jól teljesíteni a kategória oldal.

   Az oda-vissza linkelésről voltak viták, illetve beszélgetések is a Facebook csoportban, és szakmai fórumokban is. Az alap felállás, hogy logikus, ha visszafele is linkelsz, de SEO szempontból nem lenne jó.

   Én is linkelek visszafele pár oldalt a sarokkő cikkről, de nem mindet. Nem akarom, hogy a tartalmam egy linkekkel telezsúfolt “katyvasz” legyen.

   A linkekkel kapcsolatban az alap dolog az, hogy ad és elvesz X linkerőt. Tudom ez nem ennyire egyszerű, de érdemes ezt is szem előtt tartani. Meglinkeled azt a tartalmat amit előre szeretnél juttatni, de visszafele már nem zsúfolod tele linkekkel. Minden szakember aki használja ezt azt mondja csak egyfelé linkel.

   Ezt tudod ellenőrizni a Website Auditor-ban is. Ott megnézheted a belső Page Rank áramlásokat. Itt a legnagyobb értéken a sarokkő cikknek kell lenni a főoldal után, tehát erre mutat a legtöbb link. Ha ebben az esetben minden aloldalt visszalinkelsz, akkor a weboldalon belüli FONTOSSÁGA csökken pont annak a tartalomnak, amiről azt akarjuk mutatni a Google-nek, hogy ez a LEGFONTOSABB tartalmunk.

   A WebSite Auditor opciót keresd a Site Structure -> Visualization ablakban. Itt a fejlécben lévő szűrőt nyisd le a Click Depth-ről az Internal Page Rank opcióra. Na itt kell a legnagyobbaknak lenni a sarokkő cikkeknek, és ezt úgy éred el ha meglinkeled őket, viszont kifelé már nem vezeted a linkerőket.

 • >