Szerzői jogok - másolni lehet a szabályok betartásával!

Figyelmesen olvasd el ezt az oldalt, ha szeretnél weboldalunkról valamilyen tartalmat másolni. Az OVGO.hu összes tartalmát szerzői jog védi, amik felhasználása a megszabott féltetlek mellett engedélyezett, vagy egyes esetekben teljesen tiltott! Ezekről a tartalom felhasználási korlátozásokról és szabályokról ezen az oldalon tájékozódhatsz.

OVGO.hu tartalmak szerzői műnyílvántartása

A jogi procedúra és egyéb gondok elkerülése miatt, ha másolnál az oldalunkról mindig nézd meg ezt az oldalt, hogy mit tehetsz és mit nem!

A tartalmak szabály megkerülő másolása minimum 100.000 Ft kötbért von maga után, de a meghatározás az okozott kár, és a bevételkiesés függvényében kerül meghatározásra.

Ingyenesen hozzáférhető tartalmak

Az ingyenesen hozzáférhető tartalmaink (azaz azok a tartalmak amiket el tudsz olvasni regisztráció, vagy fizetés nélkül) egyes megkötésekkel másolhatóak, felhasználhatóak.

Mi minősül ingyenesen hozzáférhető tartalomnak

Azokat a tartalmakat soroljuk ide, amikhez nincs szükség adatok megadására, vagy fizetésre ahhoz, hogy el tudd olvasni. Az email címért cserébe küldött tanulmányok és segédletek nem tartoznak ebbe a kategóriába. Ide tartozik a YouTube csatorna, és Facebook csatornán közzétett, ingyenesen nézhető videók, olvasható dokumentumok, weboldalunk szabadon hozzáférhető cikkei.

Mik ezek a tartalmak

 • Nyilvánosan elérhető nem regisztrációhoz kötött blog cikkek
 • Ingyenes esettanulmányban szereplő mérési adatok példálózó jellegű felhasználása – teljes esettanulmány felhasználása nem!
 • Nyilvánosan elérhető oldalunkon szereplő saját gyártású képek
 • Facebook oldalunkra feltöltött videók és dokumentumok
 • YouTube csatornánkra feltöltött videók és dokumentumok


! Milyen korlátozások vannak életben

Másolhatod a fenti tartalmakat abban az esetben, ha az alábbi szabályoknak megfelel a felhasználás:

MIKOR: A megjelenő cikkeket azonnal másolni Tilos! A másolt tartalomnak régebbinek kell lenni 5 naptári napnál. Ez alól kivételt képeznek az RSS hírcsatornák.

FORRÁS MEGJELÖLÉS:  Az általad másolt, és közzétett cikk végén, vagy a szövegtörzsben szerepelnie kell egy keresőoptimalizálási szabályoknak megfelelő, teljes értékű linknek, mint forrásmegjelölés. Érthetően: Ha publikálod a cikket akkor, helyezz el benne egy teljes értékű linket, ami a forrás cikkre mutat, és nem a weboldalunk főoldalára.

Ha általánosságban beszélsz egy cikkről, eredményről akkor a viszont-linked mutathat az OVGO.hu főoldalára.

DOKUMENTUM MÁSOLÁSA:  Ha ingyenesen letölthető dokumentumból használsz fel adatokat (kivéve a teljes dokumentum másolása), akkor is ki kell helyezned egy teljes értékű linket, ami az OVGO.hu kezdőoldalára mutat, mint forrásmegjelölés.

KÉPEK MÁSOLÁSA:  Mérési adatokat tartalmazó, illetve saját gyártású képeink, a kép alatti forrás megjelöléssel használhatóak fel. Teljes értékű linket kell kihelyezned úgy, hogy annak a linkszövege, vagy a weboldal URL címe, vagy a Forrás: OVGO.hu megnevezés legyen.

KÖZÖSSÉGI MÉDIA ANYAGOK ÉS VIDEÓK MÁSOLÁSA: Facebook és YouTube videók esetében nem szükséges a forrásmegjelölés, ha ez a videó megosztva van a közösségi média felületen. Forrás megjelölés szükséges, ha ezek a videók beágyazva fognak szerepelni a publikáló weboldal tartalmában. A forrásmegjelölés teljes értékű linkkel történjen az OVGO.hu főoldalára, vagy a weboldalunk releváns cikkére, amihez a videó készült.

HA NINCS SZABÁLYOZVA MIT TEHETSZ: Ha olyan tartalmat, tartalmi elemet, videót szeretnél felhasználni, aminek a szabályozása nincs a fenti listában, akkor a problémák elkerülése végett ezt jelezd a csaba@ovgo.hu e-mail címen, ahol szívesen segítek, hogy mit és hogyan használhatsz fel.

  

Miért van szükség ezekre a korlátozásokra

Rengeteg időt, energiát és pénzt szánunk arra, hogy minél átfogóbb, és gyorsan kivitelezhető technikai leírásokat, videókat kapj. A szabadon hozzáférhető tartalmaink esetében engedékenyebbek vagyunk, így nem kérünk mást cserébe, mint hogy megjelöld az eredeti forrást, és betartsd a fenti szabályokat. Reméljük hogy megérted azt, hogy ez így korrekt dolog velünk szembe, munkánkért cserébe.

Fizetős vagy adatvonzatú tartalmak

FIZETŐS TARTALOM: A fizetős tartalmaink azok a tartalmak, amikért egy bizonyos összeget kellett fizetned, hogy hozzáférhess, elolvashasd, vagy feldolgozhasd. 

ADATVONZATÚ TARTALOM: Adatvonzatú tartalmaink azok a tartalmak, amikért cserébe adatot kellett megadnod (pld: email cím), és így fértél hozzá a tartalomhoz. Olvasd el az ezekre vonatkozó korlátozásokat!

Mi minősül fizetős, adatvonzatú tartalomnak

Ide tartozik az ingyenes esettanulmány, és minden olyan dokumentum, aminek a letöltéséhez szükséges volt megadnod legalább egy adatot, vagy fizetned kellett érte. Továbbiakban ide tartoznak azok a videók, és dokumentumok, amik nem nyilvánosak a YouTube csatornán, vagy a Facebook-on. Továbbiakban ide tartoznak azok a videók is, amik a weboldalunkra vannak feltöltve.

Mik ezek a tartalmak

 • Ingyenes, email címért cserébe letölthető dokumentumok
 • Fizetési vonzatú PDF könyveink, dokumentumaink
 • Weboldalunk fizetős részébe tartozó cikkek, amiket előfizetéssel érsz el

Hogyan ismered fel az előfizetéses tartalmat

Ha egy olyan cikket szeretnél másolni ahol a kezdeti nyilvánosan látható szöveg után egy ablakban az alábbi feliratot látod az fizetett tartalomnak minősül.

"A folytatáshoz előfizetés szükséges!"

Mit másolhatsz, és mit nem, ebben az esetben?

Az ilyen cikkek esetében a nyilvánosan látható tartalom a fenti korlátozásokkal másolható, viszont a cikk azon része, ami belépés után látható csak, arra a fizetős tartalom szabályozás lép érvénybe.


! Milyen korlátozások vannak életben

 • A fizetés köteles, és adatvonzatú tartalmak semmilyen formában nem másolhatóak!
 • Termék esetében nem készíthetsz másolatot sem úgy, hogy a szöveget másolod ki, vagy úgy, hogy a letölthető dokumentumból teljes másolatot készítesz!
 • Szolgáltatás, klub anyagok esetén nem mentheted le a cikket. A havidíjjal hozzáférhető cikkek kizárólagosan a weboldalunkon olvashatóak el, illetve ott kell őket feldolgozni!
 • A letölthető tartalmaknak Te vagy a tulajdonosa ha megvásároltad, ezért nem adhatod tovább!

A korlátozások érvényesek harmadik félre vonatkozóan is.

Ha nem Te vásároltad és osztottad meg a fizetős tartalmat, hanem te már a másolatot másoltad tovább, abban az esetben is érvényesíteni fogjuk követelésünket. Az mindegy hogy a folyamat mely szintjén állsz, a korlátozás mindig a szándékra vonatkozik, és nem csak a vásárlást végző személyre.


Miért van szükség ezekre a korlátozásokra?

Rengeteg időt és pénzt fektetünk termékfejlesztésbe. Teszteljük amit átadunk, és ez nagyon pénzigényes. Ezek a termékek, és szolgáltatások biztosítják cégünk működését, így ha másolatot készítesz, valójában minket károsítasz meg! Olvasd el a szabályozást és tartsd be, így neked, és nekünk is nyertes lesz ez az együttműködés.

Tartalmaink szerzői jogvédettek – Műnyílvántartásban vannak

Weboldalunk összes tartalma, videóink digitális másolatai, PDF könyveink, és az OVGO Klub cikkei Önkéntes Műnyílvántartásba vannak véve, és a következő tartalmainkról is készülnek bizonyítóerejű dokumentumok, amik egy peres eljárás során felhasználhatóak.

Kérünk tartsd be a szabályainkat!

Köszönjük!

>